Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

 

Welkom in kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2 5076RE Haaren(nb)

Carole Vos:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


Horeca souterain: 0624279257

  

 

BRUIDSFOTO’S MAKEN? WELKOM.

Boven in het kasteel heerst voorlopig nog een voorzichtige stilte. Dat wil zeggen: er wordt sinds kort één uitzondering gemaakt: voor bruidsfoto’s. Dat is namelijk goed mogelijk onder bepaalde voorwaarden om veilig en prettig te kunnen fotograferen.:

1. Datum vooraf bespreken en het honorarium tbv van het kasteel (180.-) ook vooraf contant betalen.(geen pinmogelijkheid). Emailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2.U mag met vier personen op het afgesproken uur boven binnen in het kasteel: het bruidspaar, de fotograaf en eventueel een begeleidster, bruidsmeisje of jonker.

3. Ik zal van te voren alle kamers open zetten en verlichten, waar u binnen mag om te fotograferen. Dat zijn: de grote hal beneden, de regentenkamer, de eetkamer, de bibliotheek. Boven: de blauwe kamer, de gouden kamer, de witte kamer, de vogeltjeskamer, de sint nicolaaskamer en de bovenhal.

***

exposities, verhalenrondleidingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Verjaardagsfeesten, schoolontvangsten etc. en alle mogelijke creatieve gebeurtenissen. email met carole vos: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor condities en afspraken

 

Denkt u eraan voor de horeca afspraken::0624279257 (John van Gils)

***

***

 

 

 

Hond Koosje van Ans en Ed bekeek rrustig vanuit zijn tas de gang van zaken in de hal van het kasteel, waar zijn baasjes de exposities bezochten.***************
<

***************


 

Voor ÁLLE mensen.

 

 

Ja! Misschien is het nu tijd om een misverstand uit de wereld te helpen. Dit: Kasteel Nemerlaer is géén museum. Het is ook géén galerie. Het is een oeroud, historisch gebouw, dat we vanaf het begin probeerden/proberen dusdanig in te richten, dat het interessant is voor ÁLLE mensen. B.V.voor mensen, die van kunst houden en er wel/geen verstand van hebben is er ”moeilijke”en ook nogal eens meer toegankelijke kunst.Voor mensen, die niet zo op de kunst-toer zijn, maar wel geïnteresseerd in andere zaken in het kasteel: bv veel over de bouw en inrichting. En foto’s van het kasteel door de eeuwen heen. Verder natuur-objecten/foto’s.Verhalen.En altijd kinder-activiteiten. Kortom: een kasteel voor iedereen. Dit vertellen wij bij deze graag omdat er soms een echte kunstkenner komt met een opmerking als volgt: “Bijzonder kasteel, maar jullie moeten toch wat meer eh...elitair zijn in hetgeen je tentoon stelt aan kunst. Er hangen en staan mooie dingen, dat wel, maar het is echt niet allemaal eh...grote kunst wat we te zien krijgen.”

En dat klopt.Dat weten wij. Het is een bewuste keuze, want sorry: kasteel Nemerlaer is géén museum en geen galerie. Wij houden van plezierige toegankelijkheid voor iédereen! Bezoekers, die dat begrijpen, zijn altijd welkom in dit mens-vriendelijk kasteel voor kasteel-vriendelijke mensen.Waar we proberen steeds voor elk wat wils in huis te hebben.


 

 

Joost met zoon Milan en dochter Zoë

Joost met zoon Milan en dochter Zoë op de grootste stoel van Nederland

 


 

 

 

Niels en Fabiënne van Belkom lieten hun trouwfoto's maken in Kasteel Nemerlaer. Hier met hun kinderen Davinia en Delvino in de zonnekamer.


 

 

 

Hoog bezoek uit Haaren

.............

4 kindjes die altijd mooie tekeningen in de brievenbus deden, bezochten met hun oppasmoeder het kasteel en kregen dan ook een ereplaats.


Twee glas-in-lood engelen van (inmiddels overleden)beeldend kunstenaar Franca Muller-Jabusch, plus enkele kleine engeltjes ook van haar hand. Zij schonk dit tijdens haar laatste levensdagen aan kasteel Nemerlaer. Ook het liggend glas. Ze zei wel: "Dat glas moet altijd liggend blijven, beloof je het?" Een en ander is te zien in de eetkamer van het kasteel. Foto: Toon Sanders.


 

Kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2, 5076 RE

Haaren (n.br.)

 

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De verdwenen toren.

Tekening van Alberic Donatus van den Bogaerde van Terbrugge (1880)

**********

Te koop.

.Er is een kasteelse C.D. "Spokerij in het kasteel," met teksten van Carole Vos, op muziek gezet en uitgevoerd door Leo Silvius, Ad van Drunen e.a.

 

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech