Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Vorige exposities

**

NOG ÉÉN ZONDAG:GEMERT IN HAAREN !

Aanstaande Zondag, 31 Maart is de laatste dag, dat het werk van acht beeldende kunstenaars uit Gemert te bekijken is in Kasteel Nemerlaer te Haaren.Dan zullen waarschijnlijk al deze kunstenaars feestelijk aanwezig zijn. Ook wordt dan een beeldschoon klein schilderij van Martien Mertens verloot onder alle bezoekers die hun email-adres hebben opgeschreven in het boek dat daarvoor vooraan in de hal van het kasteel ligt. Honderden mensen uit Gemert (en trouwens uit het hele land) hebben de afgelopen weken Kasteel Nemerlaer in Haaren bezocht om daar-dikwijls met trots- het werk van deze acht exposanten te bewonderen. De tentoonstelling was zo’n groot sukses,dat besloten is om Gemert uit te nodigen nog eens te gast te zijn in het kasteel. Einde van dit jaar misschien of begin volgend jaar.Ook in de droomtuin, die vanaf Mei weer toegankelijk is voor voorbijgangers zal Gemert vertegenwoordigd zijn met buitenkunst.Dit dorp,met ook een prachtig oud kasteel, staat bekend om het groot aantal kunstenaars.

Voor wie er dit keer nog niet was: iedere Zondag is Kasteel Nemerlaer toegankelijk voor bezoekers van 11 tot 5 uur en voor méér dan zes bezoekers tegelijk ook door de week ,vanaf woensdag na een telefoontje:06-49264784.

**

Beeldend kunstenaar Marja Bakker laat via beschilderde houten panelen en haar teksten daarbij zien, dat engelen voor haar belangrijk zijn.

En zij is niet de enige.

Omdat veel mensen oprecht geloven in engelen -en wat die zoal voor hen kunnen betekenen,- vinden we het prettig haar creativiteit en geloof in engelen aan onze bezoekers te laten zien.

*

Ook zal hier op meerdere Zondagen IRENE aanwezig zijn, die via haar engelenkaarten zal aantonen dat engelen, als je gelooft- ook bescherming kunnen bieden.


METAL ART

Paul van Amelsfoort.

foto: Rien van Osch

Marianne van Nunen exposeert in kasteel Nemerlaer.

Vanaf zondag 8 juli start in kasteel Nemerlaer in Haaren (Nbr) een schilderijen expositie van Marianne van Nunen. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 30 september.

Marianne van Nunen schildert abstract en figuratief in olie, acryl en aquarel. Haar driedimensionale werk bestaat uit het vervaardigen van bronzen sculpturen. Zij is geboren in Tilburg maar woont inmiddels al een aantal jaren in de Franse Ardennen.

Haar figuratieve werk kenmerkt zich door de grote mate van detail. Haar, voornamelijk, vrouwenfiguren leiden een eigen leven op het doek. Het kleurgebruik is gedurfd en verrassend. Maar zij mijdt de spanning niet door bijvoorbeeld zwart-wit als contrast neer te zetten. Dit maakt haar werk zeer afwisselend en boeiend.

Kasteel Nemerlaer is geopend op zondagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor het behoud van het kasteel wordt een entree gevraagd van € 5,00. Buiten de openingstijden is het mogelijk om voor groepen afspraken te maken voor de tentoonstelling van Marianne, of voor rondleidingen en lezingen, verzorgd door de kasteelvrouwe Carole Vos, bereikbaar op 06-49264784 of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

****

de expositie Pure schoonheid is verlengd tot en met 31 mei a.s

*******

KASTEEL NEMERLAER, HAAREN (N.Br.)

EXPOSITIE:

“PURE SCHOONHEID”

Vanaf zondag, 29 maart t/m zondag 31 mei zijn er twee kunstenaars te

gast, die via schilderijen en beelden pure schoonheid in het oude kasteel

brengen.

SJOERDJE HAK: schilderijen en

JAN OSINGA: sculpturen van r.v.s. staal

Sjoerdje Hak: landschap Jan Osinga: slechtvalk

Deze expositie en het hele kasteel zullen op zondagen toegankelijk zijn

van 11.00 – 16.00 uur

Entree: € 5,-- p.p.

ten bate van het onderhoud van het kasteel.

Voor kinderen is er een kleine “kunst-opdracht” waarmee zij een kadootje

uit de schatkist kunnen verdienen.

Tel. 0411 – 624441 / 06-49264784

E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens de opening van “Pure schoonheid” presenteerde wijnkoperij Vini & Vino uit

Biezenmortel een kleine wijnproeverij in de

Regentenkamer van het kasteel.

Avontuurlijke wijndrinkers konden kennis maken met exclusieve wijnen,

die deze middag te proeven en te koop waren. Deze wijnproeverij richtte zich op enkele traditionele familie Aziendo’s met oog voor

vakmanschap, kwaliteit en natuur.

Dus met name voor biologische premium-wijnen uit Italië

VAN HARTE AANBEVOLEN

de expositie Pure schoonheid is verlengd tot en met 31 Mei a.s.

**********

.

2015: “EMOTIE, GEVOEL, ONTROERING

Winter-expositie in Kasteel Nemerlaer

Van zondagmiddag, 21 december t/m zondag 15 maart 2015, laten vier beeldende kunstenaars tijdens de winter-expositie in Kasteel Nemerlaer te Haaren, werk zien, dat volgens hen “emotie, gevoel en ontroering” uitdrukt.

Marike Cools (Tiel), Ruud van Stokkum (Hilversum) en Michel Delannoy (Belgïe) komen met nieuw werk op dit thema.

Ina Marcus (Axel) brengt een serie beeldjes.

Marike Cools

Ruud van Stokkum

Ina Marcus

Michel Delannoy

Kinderen

Voor kinderen is er tijdens de Zondagse bezoekuren een nieuwe uitdaging, waarmee ze een klein cadeautje kunnen verdienen.

Zondag, 18 jan. om 14.30 uur: muzikaal optreden van Ad van Drunen en Leo Silvius met teksten van Carole Vos en Anonymus.

Openingstijden op zondagen in de winter: van 11.00 – 16.00 u

Overige tijden op afspraak.

Entree: € 5,-- p.p.

Kasteellaan 2, 5076 RE, Haaren (N.Br.) Tel. 0411-624441

-----

"Hoedjes van papier."

Een poëtische tentoonstelling, die Zondag, 7 December 2014, de laatste dag beleefde.

Anita Barth

Anita Barth

Nadjezjda van Ittersum

Nadjezjda van Ittersum

Wiesje Schaafsma

Wiesje Schaafsma

Lichel van den Ende

Lichel van den Ende

Flip Hallema

Flip Hallema

----

KASTEEL NEMERLAER IN OKTOBER:

Romantiek in romantisch kasteel.

Zondagmiddag, 10 Augustus, werd met succes de nieuwe CD “Voor de vleugel“ van beeldend kunstenaar Toon Diepstraten (Tilburg) gepresenteerd. Toon laat daarop eigen improvisaties horen. Het publiek kocht de nieuwe CD enthousiast, maar er zijn er nog te koop en de pianist is nog vele dagen te horen in het kasteel.

*

Diezelfde Zondagmiddag is ook de tentoonstelling “Romantiek”geopend in Kasteel Nemerlaer. Elke Zondag vanaf 12 -5 uur en in de vakantie ook BIJNA elke dag is het kasteel dan toegankelijk voor het publiek. (Aangeraden wordt - om voor de zekerheid- vooraf even op te bellen, 0411-624441.)

Er is werk te zien van vijf beeldende kunstenaars: Toon Diepstraten uit Tilburg met schilderijen; Michael Hoedjes uit Leiden met bronzen beelden; Koos Kuijt uit Haarlem met schilderijen; Nadjezda van Ittersum uit Soest met een object fotografie en een assemblage ; tenslotte Ton Sparla uit Luissel(Boxtel) met schilderijen.

Verder zijn er in de overige ruimten van het kasteel veel romantische foto's uit de oude doos en de héééél oude doos te zien.

Nieuw kinderverhaal.

Zoals te doen gebruikelijk is er ook weer een nieuw kinderverhaal met speurtochtje voor kinderen. Daarbij hoort natuurlijk ook weer een klein kadootje uit de schatkist.

Bij elke tentoonstelling hoort een aan het thema aangepast verhaal plus speurtocht.

Entree.

De entree is zoals gewoonlijk vijf Euro per persoon ten bate van het kasteel. Daarvan worden dit jaar o.m. de deuren van het kasteel na de bouwvakvakantie opnieuw gerestaureerd en beschilderd. Daarna zijn de kozijnen aan de beurt, maar daarvoor moeten eerst nog heel wat bezoekers komen!

Blindelings.”

De project-tentoonstelling “Blindelings”werd eerder dankzij verrassend groot succes verlengd tot en met 6 Augustus. De honderden bezoekers brachten uren door in het kasteel.

Tot ziens en nog fijne vakantiedagen, Carole Vos.

Romantiek

Vanaf Zondag, 10 Augustus tot en met Zondag, 14 September, is er in kasteel Nemerlaer de zomer-expositie "Romantiek". Deze tentoonstelling omvat het werk van vijf beeldende kunstenaars plus een aantal uitvergrote foto's uit de (soms zéér oude) oude doos! Te zien zijn o.m. schilderijen van Toon Diepstraten uit Tilburg; Michael Hoedjes uit Leiden met bronzen beelden; Koos Kuijt uit Haarlem met schilderij; Nadjezjda van Ittersum uit Soest met assemblages en Ton Sparla uit Luissel met schilderijen.

Die middag presenteerde onze hof-pianist Toon Diepstraten zijn tweede CD met romantische improvisaties. Toon, ook beeldend kunstenaar,laat uitsluitend eigen improvisaties horen op de eeuwenoude vleugel in het kasteel. Deze vleugel is recentelijk gereviseerd en geadopteerd door de restaurateur van piano's en vleugels:Jan Lourens, die gratis het instrument helemaal heeft gerestaureerd, nadat hij tijdens een bezoek aan het kasteel Toon heeft horen spelen.Wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar.

Expositie "Blindelings"

KASTEEL NEMERLAER, HAAREN
Tel. 0411-624441 E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hoe “kijken” blinde en slechtziende mensen ?

* met hun vingers
* met hun oren
* met hun neus

Beeldende kunstenaars en kinderen laten dat meebeleven.
Op elke zondag vanaf 8 juni t/m 27 juli vanaf 12 uur en op afspraak!
entree: € 5,-- per persoon

De project-expositie "Blindelings" werd 8 juni geopend en-vanwege groot sukses- verlengd tot en met Woensdag, 6 Augustus. .
Op een ludieke wijze kon het publiek kennis maken met de manier waarop blinden en slechtzienden hun andere zintuigen oefenen en gebruiken. Voor kinderen was er een toepasselijk verhaal. Zij gingen na het verhaal op zoek naar blindegeleidenstokken in het kasteel; mochten daarna een kadootje uit de schatkist zoeken.=

-->

!-

Expositie "Groei"

6 april t/m 18 mei (Elke zondag)
Open vanaf 12:00 uur

Kleur en Steen

-->

Vorige expositie: Groei
Van hun expositie zijn enkele werkstukken gekozen voor de stock in het Kasteel.
Ze bevinden zich nu in het gezelschap van Paulus Kamp, Ton Sparla, Toon Diepstraten, Ossa Kierkegard, Leo Silvius en Mariken Cools.

Suzan Paulissen


Suzan Paulissen “Ranonkels”
!-
Emotie en bewondering voor mens en natuur... Vanuit dat gevoel schildert deze kunstenaar en zij doet dat in felle kleuren en abstract-realistische stijl. Haar werk werd bekroond met de gouden legpenning van Turnhout, de stad waar zij haar opleiding kreeg aan de Academie van schone kunsten.

-->

Gert-Jan Verwiel

 Gert-Jan Verwiel “Albast met hout“

Gert-Jan Verwiel “Albast met hout“

!-

Steeds wordt hij geboeid door de zoektocht naar de verborgen zeggingskracht van steen die uitnodigt om aangeraakt en bewonderd te worden in zijn eenvoud en helderheid.
Steen fascineert en daagt hem uit, biedt ruimte om intuítie, passie, fantasie, ervaring en emotie een plaats te geven

-->

Overal staan ze verspreid, engeltjes in het kasteel.
Ze voelen zich daar duidelijk op hun gemak. Ook het publiek ziet ze graag.
Voor kinderen is er bovendien een spannend
engeltjesverhaal met een daarbij horende speurtocht.

************************************

overeenkomst met exposanten in het kasteel.

  • *exposanten worden uitgenodigd op thema. Zij kunnen ook zichzelf aanmelden, als ze denken in een thema te passen. Aankomend Thema is "Romantiek", verdere thema's worden tijdig bekendgemaakt.
  • *exposanten betalen geen "binnenkom-geld".
    En als er werk van hen wordt verkocht tijdens de expositie hier
    hoeven ze geen percentage te betalen. Het wordt wèl op prijs gesteld als er dan - naar eigen inzicht- iets wordt gedoneerd voor onderhoud van het kasteel.
  • *exposanten brengen en halen hun werk zelf.Ook verzekeren ze hun werk zelf.
  • *Exposanten zullen tijdens de open uren, meestal op zondagmiddagen, zoveel mogelijk aanwezig zijn
  • *Exposanten mogen in het kasteel reclame maken voor hun werk.
  • *Het publiek betaalt tijdens een bezoek 5 Euro per persoon voor bezichtiging van het kasteel, de tentoonstellingen inclusief koffie of thee.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech