Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

ROB EN ROBBIE IN KASTEEL NEMERLAER.


Vanaf Zondag 14 April tot en met Zondag, 25 Mei is er een interessante expositie in Kasteel Nemerlaer, die een verrassende kijk geeft op de Bommeler- en Tielerwaard. Er leven daar nogal wat sagen, legenden en historische curiositeiten, die soms echt doen griezelen. Ze worden verteld door Robbie Dell’Aira, een bekend kunsthistoricus en nogal apart geillustreerd door Rob Reis. De expositie wordt gebracht onder de intrigerende titel: “”Van zoete moeder tot Doctor Faustus”.

Robbie zal tijdens zijn aanwezigheid op Zondagen bij belangstelling voorlezen uit deze boeiende streekvertelsels, zoals hij ze noemt.

De tentoonstelling is iedere Zondag toegankelijk van 11-5 en de overige dagen op aanvraag voor minstens zes personen tegelijk. telefoon 06-49264784.--

**

NOG ÉÉN ZONDAG:GEMERT IN HAAREN !

Aanstaande Zondag, 31 Maart is de laatste dag, dat het werk van acht beeldende kunstenaars uit Gemert te bekijken is in Kasteel Nemerlaer te Haaren.Dan zullen waarschijnlijk al deze kunstenaars feestelijk aanwezig zijn. Ook wordt dan een beeldschoon klein schilderij van Martien Mertens verloot onder alle bezoekers die hun email-adres hebben opgeschreven in het boek dat daarvoor vooraan in de hal van het kasteel ligt. Honderden mensen uit Gemert (en trouwens uit het hele land) hebben de afgelopen weken Kasteel Nemerlaer in Haaren bezocht om daar-dikwijls met trots- het werk van deze acht exposanten te bewonderen. De tentoonstelling was zo’n groot sukses,dat besloten is om Gemert uit te nodigen nog eens te gast te zijn in het kasteel. Einde van dit jaar misschien of begin volgend jaar.Ook in de droomtuin, die vanaf Mei weer toegankelijk is voor voorbijgangers zal Gemert vertegenwoordigd zijn met buitenkunst.Dit dorp,met ook een prachtig oud kasteel, staat bekend om het groot aantal kunstenaars.

Voor wie er dit keer nog niet was: iedere Zondag is Kasteel Nemerlaer toegankelijk voor bezoekers van 11 tot 5 uur en voor méér dan zes bezoekers tegelijk ook door de week ,vanaf woensdag na een telefoontje:06-49264784.

**

HALLO KINDEREN!

ENG GEEL PESTSPOOK WEG GEJAAGD!

Spookt het in kasteel Nemerlaer? Ja! Er waren, lang geleden, veel akelige enge spoken. Niemand durfde hier binnen te komen.

*

De laatste jaren woonde er nog een heeeel vervelend, KNALGEEL pestspook!

Het draaide ‘snachts alle kranen in het kasteel open, gooide alle boeken uit de bibliotheek op de grond en de kleren van de bewoners in de gracht, strooide zout op al het eten; riep “Boeoeoeoeoe,”als er kinderen kwamen; bonsde ‘s nachts op de slaapkamerdeuren en bedacht elke dag opnieuw weer pesterijen.

*

De kasteelbewoners riepen de hulp in van de Zeven Zilveren-kroon prinsesjes van andere kastelen.

“We kennen tovervrouwtje IRVI en haar knappe helper. Die kunnen vast en zeker helpen,”zeiden de Zilveren-kroon-prinsesjes.

"We vragen het haar en haar helper wel."

*

Tovervrouwtje IRVI had er zin in. Ze kwam met wel 100 grappenspookjes naar dit kasteel.”We gaan dat gele monster vangen,”zei ze,”daarvoor hebben we ballonnen, lieveheersbeestjes en spinnen nodig. Hahaha. Aan de slag jullie offe wacht even...eerst tovert mijn helper jullie klein en van hout. Dan kunnen mensen jullie zien en dat is gewoon leuk voor ze.”

*

een stuk of zes grappenspookjes werden benoemd tot ballonnenspookjes. Mmmmmmm, het gele spook wilde graag al die ballonnen hebben om ze kapot te prikken natuurlijk! Maarrrr...het lukte hem niet. De ballonnenspookjes lokten hem met hun ballonnen naar de kamer, waar zijn “gevangenis”al klaar stond. (een glazen bak... )

*

Toen hij erin zat, werden er waak-grappenspookjes met strenge gezichtjes bij gezet en...lieveheersbeestjes en...een reuzespin. Het gele spook was erg bang, vooral van de lieveheersbeestjes. Snap jij dat nou?? En iedereen in het kasteel is weer veilig!

*

Kom ze zoeken in het kasteel: de zilveren-kroon-prinsesjes, de grappenspookjes , de ballonnenspookjes, de FEEST-grappenspookjes, (ja, die zijn er ook…) het gevangen gele spook, voor wie niemand meer ooit bang hoeft te zijn. Het zit voor minstens 100 jaar nog opgesloten. Wat dan? Na 100 jaar? Nou, dan zien we wel weer. Toch? Alleen IRVI, het tovervrouwtje krijgt bijna niemand ooit te zien. Zij komt en gaat altijd heel stilletjes. Ergens in andere kastelen toveren denk ik maar.

***

BEELDENDE KUNSTENAARS EN DIEREN.

Voor het tweede jaar gaat de Droomtuin achter Kasteel Nemerlaer te Haaren open in het zomerseizoen, ongeveer einde April. Iedere Zondag is die bijzondere plek dan toegankelijk voor het publiek. De belangstelling in het eerste jaar was plezierig groot. Er was werk te zien van kunstenaars uit het hele land.En er werd ook aardig verkocht!

Zijn er nog beeldende kunstenaars, die DIEREN als buitenkunst kunnen scheppen? Voor het komende seizoen is dat onze wens. We willen voornamelijk “buitenkunst-dieren” laten zien aan de bezoekers van onze Droomtuin. We kunnen nog een of twee “buitenkunstdieren-kunstenaars”enkele plaatsen daar aanbieden. Laat je werk b.v. via e-mail zien. We wachten af. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

ALS DE BOEKENWEEK BEGINT…

Het CPNB-thema van de boekenweek, die a.s. Zaterdag, 10 Maart, begint,is dit jaar “Natuur.” En natuurlijk speelt kasteel Nemerlaer daar op in. Waarmee precies? Dat kan iedereen zien, die op Zondagen tussen 11-4 uur ‘s middags het kasteel bezoekt.Behalve natuur-kunst zijn er ook nog andere exposities: b.v. over de geschiedenis van het kasteel in de blauwe kamer en in het torenkamertje met foto’s van vroeger en nu. Ook de overige kamers hebben veel interessante objecten.Voor kinderen is er altijd een extra actie met een klein verhaal èn kans op een kadootje uit de schatkist. En dat alles voor 5 Euro per persoon,-pinnen kan niet-,. waarmee het restauratie-plan van de Nemerlaer weer een stukje dichterbij komt.Daarom is iedere bezoeker heel welkom in dit mensvriendelijk kasteel voor kasteelvriendelijke mensen.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech