Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

BEELDENDE KUNSTENAARS EN DIEREN.

Voor het tweede jaar gaat de Droomtuin achter Kasteel Nemerlaer te Haaren open in het zomerseizoen, ongeveer einde April. Iedere Zondag is die bijzondere plek dan toegankelijk voor het publiek. De belangstelling in het eerste jaar was plezierig groot. Er was werk te zien van kunstenaars uit het hele land.En er werd ook aardig verkocht!

Zijn er nog beeldende kunstenaars, die DIEREN als buitenkunst kunnen scheppen? Voor het komende seizoen is dat onze wens. We willen voornamelijk “buitenkunst-dieren” laten zien aan de bezoekers van onze Droomtuin. We kunnen nog een of twee “buitenkunstdieren-kunstenaars”enkele plaatsen daar aanbieden. Laat je werk b.v. via e-mail zien. We wachten af. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

HALLO KINDEREN!

ENG GEEL PESTSPOOK WEG GEJAAGD!

Spookt het in kasteel Nemerlaer? Ja! Er waren, lang geleden, veel akelige enge spoken. Niemand durfde hier binnen te komen.

*

De laatste jaren woonde er nog een heeeel vervelend, KNALGEEL pestspook!

Het draaide ‘snachts alle kranen in het kasteel open, gooide alle boeken uit de bibliotheek op de grond en de kleren van de bewoners in de gracht, strooide zout op al het eten; riep “Boeoeoeoeoe,”als er kinderen kwamen; bonsde ‘s nachts op de slaapkamerdeuren en bedacht elke dag opnieuw weer pesterijen.

*

De kasteelbewoners riepen de hulp in van de Zeven Zilveren-kroon prinsesjes van andere kastelen.

“We kennen tovervrouwtje IRVI en haar knappe helper. Die kunnen vast en zeker helpen,”zeiden de Zilveren-kroon-prinsesjes.

"We vragen het haar en haar helper wel."

*

Tovervrouwtje IRVI had er zin in. Ze kwam met wel 100 grappenspookjes naar dit kasteel.”We gaan dat gele monster vangen,”zei ze,”daarvoor hebben we ballonnen, lieveheersbeestjes en spinnen nodig. Hahaha. Aan de slag jullie offe wacht even...eerst tovert mijn helper jullie klein en van hout. Dan kunnen mensen jullie zien en dat is gewoon leuk voor ze.”

*

een stuk of zes grappenspookjes werden benoemd tot ballonnenspookjes. Mmmmmmm, het gele spook wilde graag al die ballonnen hebben om ze kapot te prikken natuurlijk! Maarrrr...het lukte hem niet. De ballonnenspookjes lokten hem met hun ballonnen naar de kamer, waar zijn “gevangenis”al klaar stond. (een glazen bak... )

*

Toen hij erin zat, werden er waak-grappenspookjes met strenge gezichtjes bij gezet en...lieveheersbeestjes en...een reuzespin. Het gele spook was erg bang, vooral van de lieveheersbeestjes. Snap jij dat nou?? En iedereen in het kasteel is weer veilig!

*

Kom ze zoeken in het kasteel: de zilveren-kroon-prinsesjes, de grappenspookjes , de ballonnenspookjes, de FEEST-grappenspookjes, (ja, die zijn er ook…) het gevangen gele spook, voor wie niemand meer ooit bang hoeft te zijn. Het zit voor minstens 100 jaar nog opgesloten. Wat dan? Na 100 jaar? Nou, dan zien we wel weer. Toch? Alleen IRVI, het tovervrouwtje krijgt bijna niemand ooit te zien. Zij komt en gaat altijd heel stilletjes. Ergens in andere kastelen toveren denk ik maar.

***

Kasteel Nemerlaer, Haaren:

Bruidsfoto's:

In het kasteel € 120,-

Buiten, binnen de poort € 80,-

Binnen én buiten € 150,-

Graag vooraf bespreken en

Betaling in contant geld.

ALS DE BOEKENWEEK BEGINT…

Het CPNB-thema van de boekenweek, die a.s. Zaterdag, 10 Maart, begint,is dit jaar “Natuur.” En natuurlijk speelt kasteel Nemerlaer daar op in. Waarmee precies? Dat kan iedereen zien, die op Zondagen tussen 11-4 uur ‘s middags het kasteel bezoekt.Behalve natuur-kunst zijn er ook nog andere exposities: b.v. over de geschiedenis van het kasteel in de blauwe kamer en in het torenkamertje met foto’s van vroeger en nu. Ook de overige kamers hebben veel interessante objecten.Voor kinderen is er altijd een extra actie met een klein verhaal èn kans op een kadootje uit de schatkist. En dat alles voor 5 Euro per persoon,-pinnen kan niet-,. waarmee het restauratie-plan van de Nemerlaer weer een stukje dichterbij komt.Daarom is iedere bezoeker heel welkom in dit mensvriendelijk kasteel voor kasteelvriendelijke mensen.

EXTRA VOOR JONGE KINDEREN...

Voor jonge kinderen -en hun grote mensen natuurlijk- is er in Kasteel Nemerlaer een klein grappig avontuur te beleven. Zoals eerder vermeld: het gaat over grappige grappenspookjes, die zorgen dat kinderen nooit meer bang hoeven te zijn van akelige spokerij in dit kasteel. Mede dankzij tovervrouwtje IRVI, (die Carole Vos maar heel af en toe te zien krijgt.)

“Is dit ècht?” vroeg de zevenjarige Tycho, het eerste kind, dat het grappenspookjes-avontuur hier zag. “Sprookjes-echt,”heb ik hem uitgelegd, “en dat is ánders echt dan gewóón echt. Het is dikwijls léuker echt, snap je?”

En ja, hij snapte het.

Iedere Zondag, ook Carnavals-Zondag: kóm kijken! Dat kan vanaf 11 tot ongeveer 4 uur uur. Op andere dagen: eerst even opbellen: 0649264784

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech