Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech


Welkom in kasteel Nemerlaer

kasteellaan 2

5076RE Haaren (NB)

0411-624441

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 49264784

Laatste nieuws


MUZIEK EN BISSCHOPSWIJN.


ZONDAG, 16 DECEMBER A.S. is het de laatste dag dat Paul van Amelsvoort aanwezig is in Kasteel Nemerlaer met zijn “Metal Art”, een bijzondere kunstvorm, die bij de bezoekers van deze expositie grote bewondering opwekt. Met alle mogelijk revetten, schroeven, kettingen en andere metalen materialen weet hij prachtige voorwerpen te maken. Een van zijn vrienden, Rien van Osch, verzorgt alles wat erbij hoort. Onder meer sublieme foto’s bij het werk van Paul. Beide mannen blijken muzikaal ook het een en ander in hun mars te hebben. Dat bleek op het laatste moment. Begeleid door gitaar van Rien zingen ze met rauwe mannenstemmen overbekende songs uit vroeger jaren , die veel mensen zullen herkennen. Daarom is besloten om de laatste Zondagmiddag van hun aanwezigheid hier voor de bezoekers een prettige middag -van 11 tot 4 uur te verzorgen met bisschopswijn (alleen al vanwege de geur) chocolademelk en muziek. De entreeprijs ten bate van het kasteel blijft hetzelfde: 5 Euro p.p.

...


FEESTDAGEN IN KASTEEL NEMERLAER.

(korte berichten.)

-Zoals te doen gebruikelijk wemelt het in kasteel Nemerlaer tijdens de kersttijd-en in januari- van de engelen en hun verhalen. Enkele heel bijzondere van hout zijn er al vanaf Zondagmiddag, 16 December te zien.

-Zaterdag, 22 December om 3 uur ‘s,middags wordt door de Vrije Academie Amsterdam, het nieuwste boek” Rodolf” van Sir drs Robbie Dell’Aira, kunsthistoricus, officieel ten doop gehouden in kasteel Nemerlaer via een korte lezing en voordracht door de schrijver. Belangstellenden kunnen zich daarvoor melden bij de Vrije Academie Academie via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze gotische novelle in de Britse traditie spookachtig, zal deze middag en ook daarna ter plaatse te koop zijn .

-26 December, tweede kerstdag en 2 januari a.s. is Kasteel Nemerlaer voor bezoekers toegankelijk voor 5 Euro p.p. in verband met de donkere wintertijd tot 4 uur ‘s middags.


KASTEEL NEMERLAER:SPROOKJES VAN METAAL.


Vanaf Zondag, 4 November tot en met Zondag, 16 december exposeert Paul van Amelsvoort in Kasteel Nemerlaer te Haaren (NB) zijn zeer bijzondere sprookjes in z.g “scrap-metaal” met nieuwe bevestigingsmaterialen als moeren en revetten.

Sculpturen: bv muziek-instrumenten, een paardje, een tafellamp, een scherprechter, meerdere torso’s en kleinere andere wonderlijke kunst-werken, sprookjesachtige verbeeldingen.Om iets te noemen: de figuren, geinspireerd op de schilderijen van Jeroen Bosch , zouden van Jeroen Bosch zèlf geweest kunnen zijn, ware het niet dat die niet met metaal werkte!

Paul van Amelsvoort, van oorsprong een LTS-er, werktuigbouwkundige, is een kunstenaar met een eindeloze fantasie en veel talent, die sinds 8 jaren “laat zien”wat hij kan. En dat is veel prachtige kunst.


****

Kinderboekenweek..kinderboekenmáánd!

In Kasteel Nemerlaer duurt de kinderboekenmaand, die woensdag, 3 Oktober begint, een máánd. Het thema van de C.P.N.B. (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) is dit jaar “Vriendschap.” In Kasteel Nemerlaer wordt daarop ingespeeld door kinderen en volwassenen. Ze illustreren nieuwe verhalen, die Carole Vos voor deze gelegenheid schreef over vriendschappen. Kinderen uit Son-Breughel bijvoorbeeld maakten prachtige schilderijtjes o.l.v. tekentherapeute Yvonne van Meteren. Beeldend kunstenaar Toon Diepstraten uit Tilburg is daarmee ook aan het werk. Verder zullen er een aantal foto’s te zien zijn van bijzondere vriendschappen tussen kinderen en dieren en dieren onderling. Een en ander is in Oktober iedere Zondag (tussen 11-5) in het Kasteel te bewonderen en door de week na telefonische afspraak, vooral in de herfstvakantie.

De entrée t.b.v. de restauratie is zoals altijd 5 Euro p.p. Alleen de kinderen, die zulke mooie schilderijtjes maakten bij het nieuwe verhaal mogen natuuuuuuurlijk gratis binnen en een van de grote mensen, die ze meebrengen ook. De kleine kunstenaars mogen bovendien allemaal een kadootje uit de schatkist kiezen en alle kinderen krijgen deze maand gratis limonade.

NEMERLAER...EEN MENSVRIENDELIJK KASTEEL…

Vanaf 3 Oktober

Vanaf de eerste Zondag ná 3 Oktober t/m de laatste Zondag van Oktober is er een ander soort expositie te zien in Kasteel Nemerlaer. Wat? Van wie? Gewoon komen kijken. Voor 5 Euro p.p. ten bate van de restauratie ( in contant geld, dus niet pinnen) is iedereen welkom vanaf 11-5 op iedere Zondag van die maand. Ook als de gastvrije deuren van het kasteel dicht zijn omdat het te koud/te nat is nu de prachtige zomer voorbij is. Dan gewoon belletje trekken en u bent welkom.In het kasteel...

Bij Carole Vos en haar vrijwilligers.


Vanaf zondag, 20 mei 2018, zomertijd:

In de droomtuin buitenkunst van o.m.

Anja Braber, Banzaai-John, Gerrit van Emous, Tineke Holm, Jan Osinga en Leo Silvius.

NOUVELLE-AQUITAINE

Te koop ‘Château de Clérans’

Dordogne

De gerestaureerde buitenmuren van het 11e eeuwse donjon en het oorspronkelijke kasteel omringen de tuin. Onder het grote terras vindt u de ‘Salle des Gardes’ (50 m²). De kapel is verbouwd tot comfortabel woonhuis (ongeveer 150 m²) met 3 compacte slaapkamers en 2 badkamers. Optimale privacy, historie en design op 20 minuten van Bergerac Airport (wekelijks meerdere vluchten vanaf R’dam). Alle mogelijke andere voorzieningen in een straal van 5 km. Veel allure, weinig onderhoud. Reportages over dit unieke monument historique verschenen in een groot aantal internationale tijdschriften. Een ideale plek om te schrijven, te componeren, te mediteren, volledig tot rust te komen, van te genieten maar ook om te delen met anderen of te gebruiken voor concerten, tentoonstellingen en ontvangsten.

Prijs: € 995.000

Joris van Grinsven
Château de Clérans
24150 Cause de Clérans, France
+33 553 573 376
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Voor ÁLLE mensen.

Ja! Misschien is het nu tijd om een misverstand uit de wereld te helpen. Dit: Kasteel Nemerlaer is géén museum. Het is ook géén galerie. Het is een oeroud, historisch gebouw, dat we vanaf het begin probeerden/proberen dusdanig in te richten, dat het interessant is voor ÁLLE mensen. B.V.voor mensen, die van kunst houden en er wel/geen verstand van hebben is er ”moeilijke”en ook nogal eens meer toegankelijke kunst.Voor mensen, die niet zo op de kunst-toer zijn, maar wel geïnteresseerd in andere zaken in het kasteel: bv veel over de bouw en inrichting. En foto’s van het kasteel door de eeuwen heen. Verder natuur-objecten/foto’s.Verhalen.En altijd kinder-activiteiten. Kortom: een kasteel voor iedereen. Dit vertellen wij bij deze graag omdat er soms een echte kunstkenner komt met een opmerking als volgt: “Bijzonder kasteel, maar jullie moeten toch wat meer eh...elitair zijn in hetgeen je tentoon stelt aan kunst. Er hangen en staan mooie dingen, dat wel, maar het is echt niet allemaal eh...grote kunst wat we te zien krijgen.”

En dat klopt.Dat weten wij. Het is een bewuste keuze, want sorry: kasteel Nemerlaer is géén museum en geen galerie. Wij houden van plezierige toegankelijkheid voor iédereen! Bezoekers, die dat begrijpen, zijn altijd welkom in dit mens-vriendelijk kasteel voor kasteel-vriendelijke mensen.Waar we proberen steeds voor elk wat wils in huis te hebben.Niels en Fabiënne van Belkom lieten hun trouwfoto's maken in Kasteel Nemerlaer. Hier met hun kinderen Davinia en Delvino in de zonnekamer.


Hoog bezoek uit Haaren

.............

4 kindjes die altijd mooie tekeningen in de brievenbus deden, bezochten met hun oppasmoeder het kasteel en kregen dan ook een ereplaats.


Twee glas-in-lood engelen van (inmiddels overleden)beeldend kunstenaar Franca Muller-Jabusch, plus enkele kleine engeltjes ook van haar hand. Zij schonk dit tijdens haar laatste levensdagen aan kasteel Nemerlaer. Ook het liggend glas. Ze zei wel: "Dat glas moet altijd liggend blijven, beloof je het?" Een en ander is te zien in de eetkamer van het kasteel. Foto: Toon Sanders.


Gelooft u in spokerij?
 • Spookverhalen horen?
 • Elke kamer heeft zijn eigen spookverhaal.
 • Soms griezelig, soms geruststellend, soms
 • roerend….
 • Spookverhalen: alléén voor groepen volwassenen.
 • Te boeken bij Carole Vos, die er álles over weet.
 • Tot 20 personen € 200,-- t.b.v het kasteel.
 • Kasteel Nemerlaer

  Kasteellaan 2, 5076 RE

  Haaren (n.br.)

  tel. 0411 – 624441 / 0649264784

  E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  De verdwenen toren.

  Tekening van Alberic Donatus van den Bogaerde van Terbrugge (1880)

  **********

  Te koop.

  Zoals altijd zijn er boekjes over de geschiedenis van het kasteel te koop; verder nog enkele kinderboekjes. Plus C.d's: 2 C.D.'s met pianomuziek (improvisaties) van Toon Diepstraten.Er is ook een kasteelse C.D. "Spokerij in het kasteel," met teksten van Carole Vos, op muziek gezet en uitgevoerd door Leo Silvius, Ad van Drunen e.a.“kasteel Nemerlaer sinds 1303" is uit, mede dankzij een mooie sponsoring van Ineke en Piet Vos uit Leerdam. Deze oplage heeft kleurenfoto's en enkele nieuwe teksten. Er is hard aan gewerkt door Toon Diepstraten, Karel en Ton Sparla en Carole Vos. De boekjes zijn te koop voor tien Euro.

  Opbrengst voor de restauratie.

  Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech