Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Carole Vos


Welkom in kasteel Nemerlaer

kasteellaan 2

5076RE Haaren (NB)

0411-624441

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 49264784

Laatste nieuws


Vanaf zondag, 20 mei 2018, zomertijd:

In de droomtuin buitenkunst van o.m.

Anja Braber, Banzaai-John, Gerrit van Emous, Tineke Holm, Jan Osinga en Leo Silvius.


Marianne van Nunen exposeert in kasteel Nemerlaer.

Vanaf zondag 8 juli start in kasteel Nemerlaer in Haaren (Nbr) een schilderijen expositie van Marianne van Nunen. De tentoonstelling loopt tot en met zondag 30 september.

Marianne van Nunen schildert abstract en figuratief in olie, acryl en aquarel. Haar driedimensionale werk bestaat uit het vervaardigen van bronzen sculpturen. Zij is geboren in Tilburg maar woont inmiddels al een aantal jaren in de Franse Ardennen.

Haar figuratieve werk kenmerkt zich door de grote mate van detail. Haar, voornamelijk, vrouwenfiguren leiden een eigen leven op het doek. Het kleurgebruik is gedurfd en verrassend. Maar zij mijdt de spanning niet door bijvoorbeeld zwart-wit als contrast neer te zetten. Dit maakt haar werk zeer afwisselend en boeiend.

Kasteel Nemerlaer is geopend op zondagen van 11.00 uur tot 17.00 uur. Voor het behoud van het kasteel wordt een entree gevraagd van € 5,00. Buiten de openingstijden is het mogelijk om voor groepen afspraken te maken voor de tentoonstelling van Marianne, of voor rondleidingen en lezingen, verzorgd door de kasteelvrouwe Carole Vos, bereikbaar op 06-49264784 of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
NOUVELLE-AQUITAINE

Te koop ‘Château de Clérans’

Dordogne

De gerestaureerde buitenmuren van het 11e eeuwse donjon en het oorspronkelijke kasteel omringen de tuin. Onder het grote terras vindt u de ‘Salle des Gardes’ (50 m²). De kapel is verbouwd tot comfortabel woonhuis (ongeveer 150 m²) met 3 compacte slaapkamers en 2 badkamers. Optimale privacy, historie en design op 20 minuten van Bergerac Airport (wekelijks meerdere vluchten vanaf R’dam). Alle mogelijke andere voorzieningen in een straal van 5 km. Veel allure, weinig onderhoud. Reportages over dit unieke monument historique verschenen in een groot aantal internationale tijdschriften. Een ideale plek om te schrijven, te componeren, te mediteren, volledig tot rust te komen, van te genieten maar ook om te delen met anderen of te gebruiken voor concerten, tentoonstellingen en ontvangsten.

Prijs: € 995.000

Joris van Grinsven
Château de Clérans
24150 Cause de Clérans, France
+33 553 573 376
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Voor ÁLLE mensen.

Ja! Misschien is het nu tijd om een misverstand uit de wereld te helpen. Dit: Kasteel Nemerlaer is géén museum. Het is ook géén galerie. Het is een oeroud, historisch gebouw, dat we vanaf het begin probeerden/proberen dusdanig in te richten, dat het interessant is voor ÁLLE mensen. B.V.voor mensen, die van kunst houden en er wel/geen verstand van hebben is er ”moeilijke”en ook nogal eens meer toegankelijke kunst.Voor mensen, die niet zo op de kunst-toer zijn, maar wel geïnteresseerd in andere zaken in het kasteel: bv veel over de bouw en inrichting. En foto’s van het kasteel door de eeuwen heen. Verder natuur-objecten/foto’s.Verhalen.En altijd kinder-activiteiten. Kortom: een kasteel voor iedereen. Dit vertellen wij bij deze graag omdat er soms een echte kunstkenner komt met een opmerking als volgt: “Bijzonder kasteel, maar jullie moeten toch wat meer eh...elitair zijn in hetgeen je tentoon stelt aan kunst. Er hangen en staan mooie dingen, dat wel, maar het is echt niet allemaal eh...grote kunst wat we te zien krijgen.”

En dat klopt.Dat weten wij. Het is een bewuste keuze, want sorry: kasteel Nemerlaer is géén museum en geen galerie. Wij houden van plezierige toegankelijkheid voor iédereen! Bezoekers, die dat begrijpen, zijn altijd welkom in dit mens-vriendelijk kasteel voor kasteel-vriendelijke mensen.Waar we proberen steeds voor elk wat wils in huis te hebben.Niels en Fabiënne van Belkom lieten hun trouwfoto's maken in Kasteel Nemerlaer. Hier met hun kinderen Davinia en Delvino in de zonnekamer.


Hoog bezoek uit Haaren

.............

4 kindjes die altijd mooie tekeningen in de brievenbus deden, bezochten met hun oppasmoeder het kasteel en kregen dan ook een ereplaats.


Twee glas-in-lood engelen van (inmiddels overleden)beeldend kunstenaar Franca Muller-Jabusch, plus enkele kleine engeltjes ook van haar hand. Zij schonk dit tijdens haar laatste levensdagen aan kasteel Nemerlaer. Ook het liggend glas. Ze zei wel: "Dat glas moet altijd liggend blijven, beloof je het?" Een en ander is te zien in de eetkamer van het kasteel. Foto: Toon Sanders.


Gelooft u in spokerij?
 • Spookverhalen horen?
 • Elke kamer heeft zijn eigen spookverhaal.
 • Soms griezelig, soms geruststellend, soms
 • roerend….
 • Spookverhalen: alléén voor groepen volwassenen.
 • Te boeken bij Carole Vos, die er álles over weet.
 • Tot 20 personen € 200,-- t.b.v het kasteel.
 • Kasteel Nemerlaer

  Kasteellaan 2, 5076 RE

  Haaren (n.br.)

  tel. 0411 – 624441 / 0649264784

  E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  De verdwenen toren.

  Tekening van Alberic Donatus van den Bogaerde van Terbrugge (1880)

  **********

  Te koop.

  Zoals altijd zijn er boekjes over de geschiedenis van het kasteel te koop; verder nog enkele kinderboekjes. Plus C.d's: 2 C.D.'s met pianomuziek (improvisaties) van Toon Diepstraten.Er is ook een kasteelse C.D. "Spokerij in het kasteel," met teksten van Carole Vos, op muziek gezet en uitgevoerd door Leo Silvius, Ad van Drunen e.a.“kasteel Nemerlaer sinds 1303" is uit, mede dankzij een mooie sponsoring van Ineke en Piet Vos uit Leerdam. Deze oplage heeft kleurenfoto's en enkele nieuwe teksten. Er is hard aan gewerkt door Toon Diepstraten, Karel en Ton Sparla en Carole Vos. De boekjes zijn te koop voor tien Euro.

  Opbrengst voor de restauratie.

  Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech