Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

HALLO KINDEREN!

ENG GEEL PESTSPOOK WEG GEJAAGD!

Spookt het in kasteel Nemerlaer? Ja! Er waren, lang geleden, veel akelige enge spoken. Niemand durfde hier binnen te komen.

*

De laatste jaren woonde er nog een heeeel vervelend, KNALGEEL pestspook!

Het draaide ‘snachts alle kranen in het kasteel open, gooide alle boeken uit de bibliotheek op de grond en de kleren van de bewoners in de gracht, strooide zout op al het eten; riep “Boeoeoeoeoe,”als er kinderen kwamen; bonsde ‘s nachts op de slaapkamerdeuren en bedacht elke dag opnieuw weer pesterijen.

*

De kasteelbewoners riepen de hulp in van de Zeven Zilveren-kroon prinsesjes van andere kastelen.

“We kennen tovervrouwtje IRVI en haar knappe helper. Die kunnen vast en zeker helpen,”zeiden de Zilveren-kroon-prinsesjes.

"We vragen het haar en haar helper wel."

*

Tovervrouwtje IRVI had er zin in. Ze kwam met wel 100 grappenspookjes naar dit kasteel.”We gaan dat gele monster vangen,”zei ze,”daarvoor hebben we ballonnen, lieveheersbeestjes en spinnen nodig. Hahaha. Aan de slag jullie offe wacht even...eerst tovert mijn helper jullie klein en van hout. Dan kunnen mensen jullie zien en dat is gewoon leuk voor ze.”

*

een stuk of zes grappenspookjes werden benoemd tot ballonnenspookjes. Mmmmmmm, het gele spook wilde graag al die ballonnen hebben om ze kapot te prikken natuurlijk! Maarrrr...het lukte hem niet. De ballonnenspookjes lokten hem met hun ballonnen naar de kamer, waar zijn “gevangenis”al klaar stond. (een glazen bak... )

*

Toen hij erin zat, werden er waak-grappenspookjes met strenge gezichtjes bij gezet en...lieveheersbeestjes en...een reuzespin. Het gele spook was erg bang, vooral van de lieveheersbeestjes. Snap jij dat nou?? En iedereen in het kasteel is weer veilig!

*

Kom ze zoeken in het kasteel: de zilveren-kroon-prinsesjes, de grappenspookjes , de ballonnenspookjes, de FEEST-grappenspookjes, (ja, die zijn er ook…) het gevangen gele spook, voor wie niemand meer ooit bang hoeft te zijn. Het zit voor minstens 100 jaar nog opgesloten. Wat dan? Na 100 jaar? Nou, dan zien we wel weer. Toch? Alleen IRVI, het tovervrouwtje krijgt bijna niemand ooit te zien. Zij komt en gaat altijd heel stilletjes. Ergens in andere kastelen toveren denk ik maar.

***

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech