Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Welkom in kasteel Nemerlaer

kasteellaan 2

5076RE Haaren (NB)

0411-624441

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

06 49264784

Laatste nieuws

EERST SINTERKLAAS, DAARNA ENGELEN.

In Kasteel Nemerlaer houden we van Sint Nicolaas en van Kerstmis. Daarom is er momenteel tot en met Zondag,8 December een bijzondere SintNicolaas-expositie boven in het kasteel onder de noemer: “Sint Nicolaas houdt van de mensen en zijn helpers doen dat ook, welke kleur zij dan ook hebben.” Ook voor kinderen is er iets: een sinterklaaszoektocht waarmee een kleinigheid uit de schatkist is te verdienen en een grappig verhaal.

Die Zondag, 8 December dringen de engelen al voorzichtig binnen in het kasteel, waar zij altijd al de lievelingen van de overleden kasteelheer Anton van Oirschot (2004) waren. Net als Sint Nicolaas trouwens.

wintermarkt.

De 12 Trappisten, die de horeca leiden beneden in het souterrain organiseren van 1-23 December op het kasteelplein een wintermarkt in zeven houten huisjes.Het kasteel met exposities zal gedurende die tijd zoals gewoonlijk te bezoeken zijn voor het publiek á 6 Euro p.p. Er zullen dan ook enkele kleine schilderijtjes, engeltjes, boekjes, kerst-versieringen en andere spulletjes te koop worden aangeboden onder meer t.b.v. het kasteel.-

Carole Vos is altijd te bereiken via email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en tel. 06-49264784 of 0411-621114.

Hond Koosje van Ans en Ed bekeek rustig vanuit zijn tas de gang van zaken in de hal van het kasteel, waar zijn baasjes de exposities bezochten.Twaalf trappisten.

Er zijn nog twaalf trappistenkloosters, waar monniken bier stoken : 6 in België, 2 in Nederland ,1 in Oostenrijk, 1 in Amerika, 1 in Italie en 1 in Engeland . John en Helmi, De nieuwe mensen in het souterrain presenteren álle trappistenmerken uit die kloosters en daarom hebben zij het souterrain die bijzondere naam gegeven. Of er nog ooit trappisten (levende of spookachtige figuren) aanwezig zullen zijn in of om het kasteel? Dat zal de tijd uitwijzen!

Souterrain vanaf 17 maart open

John en Helmi

*************************
NOUVELLE-AQUITAINE

Te koop ‘Château de Clérans’

Dordogne

De gerestaureerde buitenmuren van het 11e eeuwse donjon en het oorspronkelijke kasteel omringen de tuin. Onder het grote terras vindt u de ‘Salle des Gardes’ (50 m²). De kapel is verbouwd tot comfortabel woonhuis (ongeveer 150 m²) met 3 compacte slaapkamers en 2 badkamers. Optimale privacy, historie en design op 20 minuten van Bergerac Airport (wekelijks meerdere vluchten vanaf R’dam). Alle mogelijke andere voorzieningen in een straal van 5 km. Veel allure, weinig onderhoud. Reportages over dit unieke monument historique verschenen in een groot aantal internationale tijdschriften. Een ideale plek om te schrijven, te componeren, te mediteren, volledig tot rust te komen, van te genieten maar ook om te delen met anderen of te gebruiken voor concerten, tentoonstellingen en ontvangsten.

Prijs: € 995.000

Joris van Grinsven
Château de Clérans
24150 Cause de Clérans, France
+33 553 573 376
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


***************

Voor ÁLLE mensen.

Ja! Misschien is het nu tijd om een misverstand uit de wereld te helpen. Dit: Kasteel Nemerlaer is géén museum. Het is ook géén galerie. Het is een oeroud, historisch gebouw, dat we vanaf het begin probeerden/proberen dusdanig in te richten, dat het interessant is voor ÁLLE mensen. B.V.voor mensen, die van kunst houden en er wel/geen verstand van hebben is er ”moeilijke”en ook nogal eens meer toegankelijke kunst.Voor mensen, die niet zo op de kunst-toer zijn, maar wel geïnteresseerd in andere zaken in het kasteel: bv veel over de bouw en inrichting. En foto’s van het kasteel door de eeuwen heen. Verder natuur-objecten/foto’s.Verhalen.En altijd kinder-activiteiten. Kortom: een kasteel voor iedereen. Dit vertellen wij bij deze graag omdat er soms een echte kunstkenner komt met een opmerking als volgt: “Bijzonder kasteel, maar jullie moeten toch wat meer eh...elitair zijn in hetgeen je tentoon stelt aan kunst. Er hangen en staan mooie dingen, dat wel, maar het is echt niet allemaal eh...grote kunst wat we te zien krijgen.”

En dat klopt.Dat weten wij. Het is een bewuste keuze, want sorry: kasteel Nemerlaer is géén museum en geen galerie. Wij houden van plezierige toegankelijkheid voor iédereen! Bezoekers, die dat begrijpen, zijn altijd welkom in dit mens-vriendelijk kasteel voor kasteel-vriendelijke mensen.Waar we proberen steeds voor elk wat wils in huis te hebben.


Joost met zoon Milan en dochter Zoë

Joost met zoon Milan en dochter Zoë op de grootste stoel van Nederland


Niels en Fabiënne van Belkom lieten hun trouwfoto's maken in Kasteel Nemerlaer. Hier met hun kinderen Davinia en Delvino in de zonnekamer.


Hoog bezoek uit Haaren

.............

4 kindjes die altijd mooie tekeningen in de brievenbus deden, bezochten met hun oppasmoeder het kasteel en kregen dan ook een ereplaats.


Twee glas-in-lood engelen van (inmiddels overleden)beeldend kunstenaar Franca Muller-Jabusch, plus enkele kleine engeltjes ook van haar hand. Zij schonk dit tijdens haar laatste levensdagen aan kasteel Nemerlaer. Ook het liggend glas. Ze zei wel: "Dat glas moet altijd liggend blijven, beloof je het?" Een en ander is te zien in de eetkamer van het kasteel. Foto: Toon Sanders.


Kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2, 5076 RE

Haaren (n.br.)

tel. 0411 – 624441 / 0649264784

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De verdwenen toren.

Tekening van Alberic Donatus van den Bogaerde van Terbrugge (1880)

**********

Te koop.

Zoals altijd zijn er boekjes over de geschiedenis van het kasteel te koop; verder nog enkele kinderboekjes. Plus C.d's: 2 C.D.'s met pianomuziek (improvisaties) van Toon Diepstraten.Er is ook een kasteelse C.D. "Spokerij in het kasteel," met teksten van Carole Vos, op muziek gezet en uitgevoerd door Leo Silvius, Ad van Drunen e.a.“kasteel Nemerlaer sinds 1303" is uit, mede dankzij een mooie sponsoring van Ineke en Piet Vos uit Leerdam. Deze oplage heeft kleurenfoto's en enkele nieuwe teksten. Er is hard aan gewerkt door Toon Diepstraten, Karel en Ton Sparla en Carole Vos. De boekjes zijn te koop voor tien Euro.

Opbrengst voor de restauratie.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech