Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Welkom in kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2 5076RE Haaren(nb)

Carole Vos:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 06 49264784


Horeca souterain: 0624279257Laatste Nieuws

KASTEEL NEMERLAER DOET WEER MEE! Nieuwe expostie: de schilderijen van Maarten Willekens stralen beweging en vuur uit. Ze léven optimaal, net als hun schepper.Die is ook één brok enthousiasme. Vanaf Zondag, 29 Mei, elf uur ‘s morgens is de tentoonstelling in het kasteel iedere dag toegankelijk voor publiek. In de witte kamer, de bovenhal en de gouden kamer is zijn werk te bewonderen.Uiteraard zijn ook de overige vertrekken in het kasteel, na een lange corona-sluiting weer toegankelijk, zolang corona verder ook maar afwezig blijft. De witte kamer heeft enkele dagen vooraf een goede opknapbeurt genoten van een vakman uit Haaren. De kunstenaar,een vrolijke man, is 29 mei zelf aanwezig en hem is alles te vragen over zijn leven met kunst. Maarten Willekens leefde jarenlang tussen toneelschrijvers en andere scheppende mensen, maar tenslotte werd het bij hem toch schilderen en tekenen. Aan het einde van zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht kreeg hij de titel Bachelor of fine Art mee. Een uitspraak van hem: “In mijn werk blijft moedertje natuur toch de grote inspiratiebron.” De expositie is na Zondag iedere dag te bezichtigen tussen 11-5 uur en de bezoekers kunnen ook de overige vertrekken in het kasteel bezichtigen. Na een telefoontje aan Carole Vos: 06-49264784.Welkom!

BRUIDSFOTO’S MAKEN? WELKOM.

Boven in het kasteel heerst voorlopig nog een voorzichtige stilte. Corona is hier nog steeds de baas. Dat wil zeggen: er wordt sinds kort één uitzondering gemaakt: voor bruidsfoto’s. Dat is namelijk goed mogelijk onder bepaalde voorwaarden om veilig en prettig te kunnen fotograferen.:

1. Datum vooraf bespreken en het honorarium tbv van het kasteel (180.-) ook vooraf betalen. Telefoon 06-49264784.voor wie het nog niet weet.

2.U mag met vier personen op het afgesproken uur boven binnen in het kasteel: het bruidspaar, de fotograaf en eventueel een begeleidster, bruidsmeisje of jonker.

3. Ik zal van te voren alle kamers open zetten en verlichten, waar u binnen mag om te fotograferen. Dat zijn: de grote hal beneden, de regentenkamer, de eetkamer, de bibliotheek. Boven: de blauwe kamer, de gouden kamer, de witte kamer, de vogeltjeskamer, de sint nicolaaskamer en de bovenhal.

***

We vinden het heel prettig om deze eerste stap voor iets bijzonders in het kasteel weer te kunnen zetten. Verder: alle activiteiten voor volwassen en kinderbezoekers boven worden enthousiast weer opgenomen als er absoluut geen gevaar meer is voor corona-toestanden.

Dus: exposities, verhalenrondleidingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Verjaardagsfeesten, schoolontvangsten etc. en alle mogelijke creatieve gebeurtenissen.

We hopen van hárte dat we hiermee weer snel kunnen beginnen. Het iedere dag en nacht moeten omgaan met corona-spoken en (andere spokerijen hier, ) zijn we SPUUGZAT net als u.

Carole Vos

***

Denkt u eraan voor de horeca:0624279257

***

KASTELEN OPEN?....DICHT?

Veel kastelen in Brabant zijn alweer open gesteld voor het publiek. Kasteel Nemerlaer in Haaren wacht nog even voorzichtig af met het ontvangen van bezoekers.

Het souterrain en terras zijn iedere woensdag tot zondag van 10 tot 6 uur wel geopend onder de naam "de 12 trappisten" onder leiding van kastelein John van Gils.

Boven in het kasteel is de situatie anders.

Momenteel is het even afwachten wat het coronaspook verder nog voor plannen heeft. Als de kust echt weer veilig is gaan we enthousiast opnieuw proberen op een prettige manier geld te verdienen ten bate van het kasteel. Nog eens voor alle duidelijkheid: elke Euro, die via de activiteiten binnenkomt is voor het kasteel.Waaraan nog voor tonnen moet worden gerestaureerd. Het zal een fijn gevoel geven om op de bekende manier weer aan de gang te kunnen!

***

Hond Koosje van Ans en Ed bekeek rustig vanuit zijn tas de gang van zaken in de hal van het kasteel, waar zijn baasjes de exposities bezochten.***************
kasteelheer terug in Oisterwijk.


Joris van Grinsven, geboren en getogen in Oisterwijk, vertrok zo’n 17 jaren geleden naar Frankrijk,waar hij een kasteel kocht en er ging wonen. Dat kasteel stond de laatste jaren te koop, ook in onze website. Joris wilde na jaren terug naar Oisterwijk. Tenslotte is het oude kasteel verkocht en...vanaf 1 Oktober 2021 woont Joris weer in Oisterwijk in een klein huis, dat hij volmaakt heeft ingericht.Vandaar dat de advertentie van onze site is verdwenen De coronatijd heeft hij intussen besteed aan het schrijven van een boek “het roze huisje”dat begin Oktober werd uitgegeven bij uitgeverij Aspect. Zijn debuut. Een zeer interessant debuut, dat veel lezers verdient en zeker ook zal krijgen.
Het roze huisje

***************

Voor ÁLLE mensen.

Ja! Misschien is het nu tijd om een misverstand uit de wereld te helpen. Dit: Kasteel Nemerlaer is géén museum. Het is ook géén galerie. Het is een oeroud, historisch gebouw, dat we vanaf het begin probeerden/proberen dusdanig in te richten, dat het interessant is voor ÁLLE mensen. B.V.voor mensen, die van kunst houden en er wel/geen verstand van hebben is er ”moeilijke”en ook nogal eens meer toegankelijke kunst.Voor mensen, die niet zo op de kunst-toer zijn, maar wel geïnteresseerd in andere zaken in het kasteel: bv veel over de bouw en inrichting. En foto’s van het kasteel door de eeuwen heen. Verder natuur-objecten/foto’s.Verhalen.En altijd kinder-activiteiten. Kortom: een kasteel voor iedereen. Dit vertellen wij bij deze graag omdat er soms een echte kunstkenner komt met een opmerking als volgt: “Bijzonder kasteel, maar jullie moeten toch wat meer eh...elitair zijn in hetgeen je tentoon stelt aan kunst. Er hangen en staan mooie dingen, dat wel, maar het is echt niet allemaal eh...grote kunst wat we te zien krijgen.”

En dat klopt.Dat weten wij. Het is een bewuste keuze, want sorry: kasteel Nemerlaer is géén museum en geen galerie. Wij houden van plezierige toegankelijkheid voor iédereen! Bezoekers, die dat begrijpen, zijn altijd welkom in dit mens-vriendelijk kasteel voor kasteel-vriendelijke mensen.Waar we proberen steeds voor elk wat wils in huis te hebben.


Joost met zoon Milan en dochter Zoë

Joost met zoon Milan en dochter Zoë op de grootste stoel van Nederland


Niels en Fabiënne van Belkom lieten hun trouwfoto's maken in Kasteel Nemerlaer. Hier met hun kinderen Davinia en Delvino in de zonnekamer.


Hoog bezoek uit Haaren

.............

4 kindjes die altijd mooie tekeningen in de brievenbus deden, bezochten met hun oppasmoeder het kasteel en kregen dan ook een ereplaats.


Twee glas-in-lood engelen van (inmiddels overleden)beeldend kunstenaar Franca Muller-Jabusch, plus enkele kleine engeltjes ook van haar hand. Zij schonk dit tijdens haar laatste levensdagen aan kasteel Nemerlaer. Ook het liggend glas. Ze zei wel: "Dat glas moet altijd liggend blijven, beloof je het?" Een en ander is te zien in de eetkamer van het kasteel. Foto: Toon Sanders.


Kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2, 5076 RE

Haaren (n.br.)

tel. 0411 – 624441 / 0649264784

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De verdwenen toren.

Tekening van Alberic Donatus van den Bogaerde van Terbrugge (1880)

**********

Te koop.

Zoals altijd zijn er boekjes over de geschiedenis van het kasteel te koop; verder nog enkele kinderboekjes. Plus C.d's: 2 C.D.'s met pianomuziek (improvisaties) van Toon Diepstraten.Er is ook een kasteelse C.D. "Spokerij in het kasteel," met teksten van Carole Vos, op muziek gezet en uitgevoerd door Leo Silvius, Ad van Drunen e.a.“kasteel Nemerlaer sinds 1303" is uit, mede dankzij een mooie sponsoring van Ineke en Piet Vos uit Leerdam. Deze oplage heeft kleurenfoto's en enkele nieuwe teksten. Er is hard aan gewerkt door Toon Diepstraten, Karel en Ton Sparla en Carole Vos. De boekjes zijn te koop voor tien Euro excl. Verzendkosten.

Opbrengst voor de restauratie.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech