Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Welkom in kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2 5076RE Haaren(nb)

Carole Vos:

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 06 49264784


Horeca souterain: 0653273193Laatste Nieuws

BRUIDSFOTO’S MAKEN? WELKOM.

Boven in het kasteel heerst voorlopig nog een voorzichtige stilte. Corona is hier nog steeds de baas. Dat wil zeggen: er wordt sinds kort één uitzondering gemaakt: voor bruidsfoto’s. Dat is namelijk goed mogelijk onder bepaalde voorwaarden om veilig en prettig te kunnen fotograferen.:

1. Datum vooraf bespreken en het honorarium tbv van het kasteel (180.-) ook vooraf betalen. Telefoon 06-49264784.voor wie het nog niet weet.

2.U mag met vier personen op het afgesproken uur boven binnen in het kasteel: het bruidspaar, de fotograaf en eventueel een begeleidster, bruidsmeisje of jonker.

3. Ik zal van te voren alle kamers open zetten en verlichten, waar u binnen mag om te fotograferen. Dat zijn: de grote hal beneden, de regentenkamer, de eetkamer, de bibliotheek. Boven: de blauwe kamer, de gouden kamer, de witte kamer, de vogeltjeskamer, de sint nicolaaskamer en de bovenhal.

***

We vinden het heel prettig om deze eerste stap voor iets bijzonders in het kasteel weer te kunnen zetten. Verder: alle activiteiten voor volwassen en kinderbezoekers boven worden enthousiast weer opgenomen als er absoluut geen gevaar meer is voor corona-toestanden.

Dus: exposities, verhalenrondleidingen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Verjaardagsfeesten, schoolontvangsten etc. en alle mogelijke creatieve gebeurtenissen.

We hopen van hárte dat we hiermee weer snel kunnen beginnen. Het iedere dag en nacht moeten omgaan met corona-spoken en (andere spokerijen hier, ) zijn we SPUUGZAT net als u.

Carole Vos

***

Denkt u eraan voor de horeca:0653273193

***

KASTELEN OPEN?....DICHT?

Veel kastelen in Brabant zijn alweer open gesteld voor het publiek. Kasteel Nemerlaer in Haaren wacht nog even voorzichtig af met het ontvangen van bezoekers. Het terras op het kasteelplein is wel weer in gebruik. Het is - vanwege het corona-gebeuren gezellig en verstandig uitgebreid tot in het park. Eventuele afspraken kunnen gemaakt worden via 06-53273193 bij John en Helmi, beheerders van het aldaar gevestigde “De 12 trappisten.” Het binnengebeuren in het souterrain is voorlopig nog gesloten.

Zo ook het kasteel boven waar ten bate van de restauratie

verhalen-rondleidingen voor volwassenen en kinderen,exposities en alle andere mogelijke activiteiten worden georganiseerd door Carole Vos. Samen met haar echtgenoot Anton van Oirschot betrok zij jaren geleden het totaal onbewoonbare kasteel. Hun bedoeling:”het moet een mens-vriendelijk kasteel worden voor kasteel-vriendelijke mensen.”Sinds Anton’s overlijden in 2004 organiseert Carole Vos vooral veel creatieve gebeurtenissen in het kasteel en gelukkig heeft ze enkele bijzonder aardige vrijwilligers. Momenteel is het even afwachten wat het coronaspook verder nog voor plannen heeft. Als de kust echt weer veilig is, -hopelijk vanaf augustus- gaan we enthousiast opnieuw proberen op een prettige manier geld te verdienen ten bate van het kasteel. Nog eens voor alle duidelijkheid: elke Euro, die via de activiteiten binnenkomt is voor het kasteel.Waaraan nog voor tonnen moet worden gerestaureerd. Het zal een fijn gevoel geven om op de bekende manier weer aan de gang te kunnen!

***

Hond Koosje van Ans en Ed bekeek rustig vanuit zijn tas de gang van zaken in de hal van het kasteel, waar zijn baasjes de exposities bezochten.


Souterrain vanaf 17 maart open

John en Helmi

De 12 trappisten in het souterrain van het kasteel

(klik op de foto voor hun website)

*************************
NOUVELLE-AQUITAINE

Te koop ‘Château de Clérans’

Dordogne

De gerestaureerde buitenmuren van het 11e eeuwse donjon en het oorspronkelijke kasteel omringen de tuin. Onder het grote terras vindt u de ‘Salle des Gardes’ (50 m²). De kapel is verbouwd tot comfortabel woonhuis (ongeveer 150 m²) met 3 compacte slaapkamers en 2 badkamers. Optimale privacy, historie en design op 20 minuten van Bergerac Airport (wekelijks meerdere vluchten vanaf R’dam). Alle mogelijke andere voorzieningen in een straal van 5 km. Veel allure, weinig onderhoud. Reportages over dit unieke monument historique verschenen in een groot aantal internationale tijdschriften. Een ideale plek om te schrijven, te componeren, te mediteren, volledig tot rust te komen, van te genieten maar ook om te delen met anderen of te gebruiken voor concerten, tentoonstellingen en ontvangsten.

Prijs: € 995.000

Joris van Grinsven
Château de Clérans
24150 Cause de Clérans, France
+33 553 573 376
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


***************

Voor ÁLLE mensen.

Ja! Misschien is het nu tijd om een misverstand uit de wereld te helpen. Dit: Kasteel Nemerlaer is géén museum. Het is ook géén galerie. Het is een oeroud, historisch gebouw, dat we vanaf het begin probeerden/proberen dusdanig in te richten, dat het interessant is voor ÁLLE mensen. B.V.voor mensen, die van kunst houden en er wel/geen verstand van hebben is er ”moeilijke”en ook nogal eens meer toegankelijke kunst.Voor mensen, die niet zo op de kunst-toer zijn, maar wel geïnteresseerd in andere zaken in het kasteel: bv veel over de bouw en inrichting. En foto’s van het kasteel door de eeuwen heen. Verder natuur-objecten/foto’s.Verhalen.En altijd kinder-activiteiten. Kortom: een kasteel voor iedereen. Dit vertellen wij bij deze graag omdat er soms een echte kunstkenner komt met een opmerking als volgt: “Bijzonder kasteel, maar jullie moeten toch wat meer eh...elitair zijn in hetgeen je tentoon stelt aan kunst. Er hangen en staan mooie dingen, dat wel, maar het is echt niet allemaal eh...grote kunst wat we te zien krijgen.”

En dat klopt.Dat weten wij. Het is een bewuste keuze, want sorry: kasteel Nemerlaer is géén museum en geen galerie. Wij houden van plezierige toegankelijkheid voor iédereen! Bezoekers, die dat begrijpen, zijn altijd welkom in dit mens-vriendelijk kasteel voor kasteel-vriendelijke mensen.Waar we proberen steeds voor elk wat wils in huis te hebben.


Joost met zoon Milan en dochter Zoë

Joost met zoon Milan en dochter Zoë op de grootste stoel van Nederland


Niels en Fabiënne van Belkom lieten hun trouwfoto's maken in Kasteel Nemerlaer. Hier met hun kinderen Davinia en Delvino in de zonnekamer.


Hoog bezoek uit Haaren

.............

4 kindjes die altijd mooie tekeningen in de brievenbus deden, bezochten met hun oppasmoeder het kasteel en kregen dan ook een ereplaats.


Twee glas-in-lood engelen van (inmiddels overleden)beeldend kunstenaar Franca Muller-Jabusch, plus enkele kleine engeltjes ook van haar hand. Zij schonk dit tijdens haar laatste levensdagen aan kasteel Nemerlaer. Ook het liggend glas. Ze zei wel: "Dat glas moet altijd liggend blijven, beloof je het?" Een en ander is te zien in de eetkamer van het kasteel. Foto: Toon Sanders.


Kasteel Nemerlaer

Kasteellaan 2, 5076 RE

Haaren (n.br.)

tel. 0411 – 624441 / 0649264784

E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De verdwenen toren.

Tekening van Alberic Donatus van den Bogaerde van Terbrugge (1880)

**********

Te koop.

Zoals altijd zijn er boekjes over de geschiedenis van het kasteel te koop; verder nog enkele kinderboekjes. Plus C.d's: 2 C.D.'s met pianomuziek (improvisaties) van Toon Diepstraten.Er is ook een kasteelse C.D. "Spokerij in het kasteel," met teksten van Carole Vos, op muziek gezet en uitgevoerd door Leo Silvius, Ad van Drunen e.a.“kasteel Nemerlaer sinds 1303" is uit, mede dankzij een mooie sponsoring van Ineke en Piet Vos uit Leerdam. Deze oplage heeft kleurenfoto's en enkele nieuwe teksten. Er is hard aan gewerkt door Toon Diepstraten, Karel en Ton Sparla en Carole Vos. De boekjes zijn te koop voor tien Euro.

Opbrengst voor de restauratie.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech